Cambodgia, oficial Regatul Cambodgia, este un regat din sud-estul Asiei, cu o populație de peste 13 milioane de locuitori, având capitala la Phnom Penh. Cambodgia este statul succesor al odată puternicului Imperiu Khmer hinduist și budist, care stăpânea cea mai mare parte a Peninsulei Indochinei între secolul al XI-lea și al XIV-lea.
Țara se învecinează cu Thailanda la vest și nord-vest, Laos la nord-est, și Vietnam la est și sud-est. La sud are ieșire la Golful Thailandei. Geografia Cambodgiei este dominată de râul Mekong (în Khmer colocvial: Tonle Thom sau "râul cel mare") și lacul Tonle Sap ("lacul cu apă proaspătă"), o sursă importantă de pește. O mare parte a Cambodgiei se situează la nivelul mării, și ca o consecință, râul Tonle Thom își inversează direcția vărsării în anotimpul umed, aducând apă înapoi în lacul Tonle Sap și provocând astfel inundații.
Cambodgia a inceput sa fie curtata din nou de turisti la sfarsitul anilor 1980, insa acestia erau limitati la capitala Phnom Penh si cateva dintre templele Angkor de langa Siem Reap. Au trecut mai multi ani pana cand tara a devenit o destinatie sigura. Templele din Angkor se contopesc cu jungla si inca reprezinta principala atractie a tarii. Angkor Wat este templul cel mai mare si mai faimos. Puteti petrece cu usurinta o saptamana explorand sutele de structuri asemanatoare. Phnom Penh este un oras aglomerat, adesea umbrit de faimosul Angkor. Este un oras al contrastelor, cu arhitectura coloniala frumoasa alaturi de strazi paraginite.
Mai putini vizitatori incearca sa descopere triburile de deal de langa Banlung, regiunile rurale Sen Monorom si oraselul incantator de pe marginea raului, Battambang, cu arhitectura coloniala veche. Cambodgia este bogata in istorie, cultura si resurse, punandu-va la dispozitie o varietate de atractii. Sunteti invitati sa descoperiti natura primordiala si bogatia faunei si florei, unicitatea lacului Tole Sap si alte locuri extraordinare pe care le puteti vizita in Cambodgia.
Informatii utile
- Nu indicati spre alte persoane folosind piciorul si nu atingeti capul altei persoane.
- Acoperiti-va umerii si picioarele in pagode.
- Locuitorii se intampina cu "sampeah" - unesc palmele, cu degetele usor inclinate spre persoana din fata si duc mainile spre piept sau frunte. Cu cat este mai mare statutul persoanei salutate, cu atat mai sus duc mainile.
- Ora locala este GMT +7.