Italia în miniatură
Este vorba despre un parc realizat de un om de afaceri (Ivo Rambaldi) pasionat de istorie, artă şi călătorii. Italia în miniatură are aproape 300 de miniaturi şi se întinde pe 85 de mii de metri pătraţi. Este atât de bine pus la punct, încât are şi peninsula Italiei şi miniatură şi o zonă pentru Europa. Parcul atrage mai bine de 500.000 de turişti an de an si e interesant de enumerat câteva dintre miniaturile pe care le veţi găsi aici: Colosseumul, Fontana di Trevi sau Piazza di Spania din Roma, Duomo, Palazzo Vecchio şi Santa Croce din Florenţa, Piazza dei Miracoli din Pisa, Duomo din Milano, Piazza Maggiore şi Piazza del Netuno din Bologna. Practic, veţi vizita mare parte din Italia într-un singur loc.
Muzeul Fellini (Association of Federico Fellini)
Este un muzeu dedicat cinefililor, adică pentru aceia care citesc despre Federico Fellini şi nu ridică din umeri, ştiind că a fost poate cel mai mare regizor al secolului XX. Muzeul se află la parterul unei asociaţii dedicate regizorului şi oferă informaţii cu privire la bibliografia lui Fellini dar şi multe documente, înregistrări, ba chiar din când în când aici se organizează expoziţii de grafică, schiţe sau fotografii ori costume din perioada în care a trăi regizorul. Evident, vă veţi bucura şi de tot felul de înregistrări ale regizorului, astfel că veţi face parcă o călătorie virtuală de la începutul şi până la finalul carierei lui Fellini.
Parcul Atlantica (Atlantica Park)
Rimini este una dintre cele mai iubite staţiuni din Italia, dar asta nu înseamnă că nu există şi parcuri acvatice mari pe care să le vedeţi şi de care să vă bucuraţi odată ce aţi ajuns aici. Unul dintre acestea este Atlantica, cel mai mare parc acvativ din Cesenatico şi unul dintre cele mai importante de pe coasa Adriaticii.Este deschis în anul 1988 şi se întinde pe mai bine de 100 de mii de metri pătraţi, din care aproximativ 42 de mii sunt spaţii verzi şi aproape 6 mii de metri pătraţi sunt destinaţi piscinelor. Apropo de apă, ea este mereu la temperatura de 28 de grade Celsius, deci dacă aţi ajuns aici cu toată familia şi printre voi se află şi copii nu trebuie să vă faceţi grijă că apa nu are temperatura potrivită pentru a-i lăsa să se bălăceacă în voie. Şi tot legat de copii, există nenumărate zone pentru cei mici, zone unde siguranţa şi distracţia sunt pe primul loc. Ce mai… este un parc acvatic cum numai în filme aţi văzut, încercaţi-l şi povestiţi-ne după cum vi se pare, da?
Parcul Aquafan (Aquafan Riccione)
Un alt parc acvatic este Aquafan. De data aceasta avem de-a face cu unul dintre primele astfel de parcuri ridicate în Italia, deci putem spune pe bună dreptate că face parte din tradiţie. Jocurile clasice pe tobogane, în piscine sau pe râurile amenajate aici se îmbină numai bine cu muzica şi restaurantele colorate sau cinematografele care completează atmosfera. E bine de ştiut că pe timp de vară este deschis şi pe timp de noapte, aşadar dacă nu aveţi somn şi nimeriţi în mijlocul sezonului estival ştiţi unde să vă petreceţi nopţile.
Parcul Tematic al Aviaţiei (Parco Tematico dell’Aviazione)
Este mai degrabă muzeu decât parc tematic. Povestesc despre Parcul Tematic al Aviaţiei care se întinde şi el tot pe aproape 100 de mii de metri pătraţi şi care se “mândreşte” cu o expoziţie de 50 de aeronave unice. Expoziţia este amplasată pe un deal plin de verdeaţă, aşa că nici drumul până aici nu va fi unul plictisitor deloc.
Arcul lui Augustus
Construit in onoarea lui Cezar Augustus Octavianus, Arcul lui Augustus este un monument care dateaza inca din anul 27 i.en, fiind una dintre cele mai vechi arcade romane care a supravietuit trecerii timpului. Pe structura Arcului sunt gravate reprezentari ale celor patru zeitati romane: Jupiter, Neptun, Apollo si Minerva.
Castelul Sismondo, Rimini
Construit in secolul XV-lea la ordinul lui Sigismondo Pandolfo Malatesta, Castelul Sismondo ramane si astazi unul dintre cele mai importante obiective ale orasului Rimini. Lucrarile de constructie ale Castelului Sigismondo au inceput in anul 1438 si s-au incheiat in jurul anului 1450. Cunoscut si sub numele de Rocca Malatestiana, Castelul nu mai pastreaza structura initiala care avea in componenta si sase turnuri inalte, un sant cu apa care inconjura castelul, camerele interioare unde traia Sigismondo, precum si zidurile exterioare de aparare.
Templul Malatesta, Rimini
Considerat cea mai importanta biserica din oras, Templul Malatesta este opera arhitectului Leon Battista Alberti. Lucrarile de constructie au inceput in 1447 si chiar daca in proiectul initial acesta trebuia sa aiba 2 capele, arhitectul Battista a reusit sa ridice o adevarata opera de arta.