Cautare rapida
Cere

oferta

Hoteluri recomandate
Newsletter
ITALIA 
>> 
Alta Valtellina
Descriere
Alta Valtellina este un loc bogat în referințe istorice și poate fi trăită ca o aventură artistică și culturală extraordinară. Minunatele sale orașe minunate istorice, vilele rurale și situri arheologice, turnurile și castelele sunt semne ale celor mai vechi timpuri, care si-au păstrat farmecul, în ciuda trecerii timpului.

Bormio este situat la altitudinea de 1225 de metri si la 60 km de orasul de Sondrio. Bormio, una dintre cele mai renumite staţiuni de schi din Italia, este situată chiar lângă Elveţia, la poalele Stelvio. Staţiunea balneară cu o istorie mai lungă de 2000 de ani se află într-un bazin între munţii maiestuoşi ai grupei Ortles. Bormio este deosebit de bine cunoscut ca locul de desfăşurare a campionatelor de schi alpin din 1985 şi 2005. De asemenea, aici are loc în fiecare an între Crăciun şi de Anul Nou competiţia mondială de coborâre pe faimosul "Stelvio". Nu doar experţii găsesc ceva de făcut în Bormio, pantele larg deasupra limitei de vegetaţie permit distracţie pe zăpadă cu toate gradele de dificultate. Bormio este o localitate foarte frumoasă, mai degrabă tradiţională. Cu cele 9 izvoare ale sale şi băile termale vă oferă relaxare pură. În acelaşi timp este plin de viaţa: o gamă largă de oferte în ceea ce priveşte sporturile de iarnă, domeniul schiabil fiind chiar lângă staţiune, pitorescul oraş vechi, cu restaurante confortabile, cafenele si mici magazine, muzee, teatre şi cinematografe sau pentru iubitorii de natură Parcul Naţional Stelvio - aici e ceva pentru toate gusturile!

Livigno este situat pe partea însorită a Alpilor Lombardiei, nu departe de St. Moritz. În această îndrăgită localitate dedicată sporturilor de iarnă situată la 1816 m altitudine - zăpada este practic garantată, unul din motivele pentru care în Livigno se desfăşoară numeroase competiţii internaţionale - dar este faimoasă mult în afara graniţelor sale şi ca paradis al cumpărăturilor duty-free. Trepalle (1.900-2.250 m) este în Europa aşezarea permanent locuită situată la cea mai mare altitudine. Zilele însorite asigurate de situarea geografică şi frumoasele case de lemn tradiţionale completează tabloul oferit de Livigno. Pârtiile largi sunt în orice moment exemplar îngrijite, iar giganticul SnowPark oferă snowboarderilor tot ce le doreşte inima. După schi, cabanele tradiţionale vă invită la Après-Ski şi numeroasele magazine la cumpărături. În zona duty-free puteţi cumpăra nu doar parfum, alcool sau ţigări (cu limită de cantitate la ieşirea din ţară), ci şi îmbrăcăminte, ceasuri, aparate de fotografiat, iar la benzină puteţi economisi până la 40% sau chiar mai mult! Pe pârtie preţurile sunt de asemenea reduse, ceea ce înseamnă mai mult concediu pentru banii dumneavoastră! Livigno – Paradis de zăpadă şi cumpărături!