Cautare rapida
Cere

oferta

Hoteluri recomandate
Newsletter
CUBA
Descriere

Republica Cuba este un stat in nordul Americii Centrale, situat pe cea mai mare insula din Antile, care se afla la confluenta Marii Caraibilor cu Golful Mexic si Oceanul Atlantic. La nord se afla SUA si Bahamas, la vest Mexic, la sud Insulele Cayman si Jamaica, iar la sud-est Haiti.

Suprafata 110.861 km².
Populatie 11.394.043 locuitori.

Insula alungita Cuba este cea mai mare insula din Caraibe si este marginita la nord de Stramtoarea Florida si de Oceanul Atlantic de Nord, la nord-vest de Golful Mexic, la vest de Canalul Yucatan, la sud de Marea Caraibilor iar la est de Stramtoarea Windward. Cuba ocupa intreaga insula si alte insulite invecinate (in total mai mult de 4000), precum Isla de la Juventud, cunoscuta si sub numele de Insula Pinilor. Exceptie face Golful Guantanamo, o baza navala care a fost inchiriata de Statele Unite inca din 1903. Insula principala La Isla Grande este a 15-a dupa marime din lume cu o lungime de circa 1250 km si o latime de la 35 la 145 km. Relieful insulei e variat: de la campii intinse pana la cele usor valurite, dealuri abrupte si munti in principal in partea de nord. Cel mai inalt varf este Pico Real del Turquino (1.974 m).

Capitala Havanna (spaniola La Habana, numele intreg fiind: San Cristóbal de La Habana) este capitala Cubei si capitala provinciilor La Habana si Ciudad de La Habana. Orasul a fost fondat in 16 noiembrie 1519 de conquistadorul spaniol Diego Velázquez de Cuéllar. Havana are 2.201.610 de locuitori (2002), fiind al patrulea oras ca marime din Caraibe dupa Caracas si Maracaibo (din Venezuela) precum si Santo Domingo (din Republica Dominicana). Partea veche a orasului Havana se afla din 1982 pe lista de locuri din patrimoniul mondial.