Cautare rapida
Cere

oferta

Hoteluri recomandate
Newsletter
UNGARIA 
>> 
Gyula
Scurta descriere

Orașul Gyula este situat in partea de sud-est a Ungariei, la 220 km de capitala tarii, Budapesta, avand aproape peste 35.000 de locuitori. Principala atractie a orasului Gyula o constituie cetatea din caramida construita intre 1405 si 1445, unica de acest fel din centrul Europei.

Cu o vechime de peste 800 de ani orasul Gyula se situeaza in regiunea de sud-est a Ungariei. Situat la granita cu Romania, orasul Gyula este o trecere de frontiera importanta cu institutii regionale si judetene pentru toate nationalitatile. Localnicii, chiar daca au conceptii religioase diferite, traiesc in deplina armonie.

Traditiile istorice, mostenirile spirituale si cele construite emana frumusete si liniste. Simbolul orasului Gyula este cetatea de mai bine de 600 de ani, cladita integral din caramida. Centrul orasului a fost in totalitate renovat si restaurat cu statuia "Anamorfoza" (pe baza schitei lui Albrecht Dürer: Adam si Eva) si langa "Ceasul Universal" strazile au fost pavate si amenajate cu fantani arteziene, banci, felinare si spatii verzi.