Cautare rapida
Cere

oferta

Hoteluri recomandate
Newsletter
BOSNIA - HERTEGOVINA 
>> 
JAHORINA
Scurta descriere

Muntele Jahorina este situat în sud-estul Bosniei și Herțegovinei, la 15 km de Pale și la 30 km de Sarajevo. Aeroportul internațional din Saraievo este situat 33 km de Jahorina, cu legătură cu stațiunea printr-o autostradă.
Jahorina este la altitudinea de 1913 metri, ceea ce face al doilea cel mai inalt din muntii Sarajevo, dupa Bjelasnica.
În timpul Jocurilor Olimpice de Iarnă din 1984, Jahorina a fost locul desfasurarii concursului de schi alpin feminin. Concursul de ski alpin masculin a avut loc la Bjelasnica.
Jahorina face parte din sistemul muntos Dinarici. Lungimea masivului domina împrejurimile. Cel mai înalt vârf este Ogorjelica - 1916 m. Există zăpadă pe munte aproximativ 180 de zile pe an, din noiembrie până în aprilie. Media zapezilor este de aproximativ 100 cm, iar cele mai joase temperaturi apar in ianuarie, cu o temperatură medie zilnică de -9.9 ⁰ C. Ceata este rara si poate aparea in primavara si toamna.

Fostul centru Olimpic de ski are in folosinta peste 20 km de partii Ski Alpin, 4 instalatii de telescaun, 8 ski lifts, 2 baby-lifts, cu o capacitate de peste 7500 de skiori/ora, scoala de ski si servicii de ski.