Cautare rapida
Cere

oferta

Hoteluri recomandate
Newsletter
MADEIRA
Scurta descriere
Arhipelagul Madeira este cunoscut in special pentru vinul alcoolizat produs pe aceste meleaguri. Pentru că beneficiază de un climat favorabil de-a lungul întregului an, ele sunt supranumite Insulele Eternei Primăveri. Iar flora bogată de pe insula Madeira i-a atras acesteie denumirea de Ilha Jardim (Insula-grădină).
Arhipelagul se întinde pe 810 km² şi este format din două insule principale, Madeira şi Porto Santo, şi alte câteva insule mai mici, nelocuite, grupate sub denumirile Ilhas Deserta şi De Selvagens.
Insula Porto Santo şi-a căpătat numele în 1418, când doi exploratori portughezi au fost purtaţi de o furtună puternică pe ţărmurile sale. Recunoscători pentru limba de pământ căreia îi datorau supravieţuirea, au numit insula Porto Santo (port sfânt) şi au declarat-o teritoriu portughez. Un an mai târziu, exploratorii au reuşit să ajungă şi pe insula principală a arhipelagului. Începând cu anul 1425, Madeira a fost colonizată, iar în câteva decenii a devenit principalul producător de zahăr al Europei. După ce Europa a început să importe din ce în ce mai mult zahăr din insulele Caraibe şi din Brazilia, la mijlocul secolului al XVI-lea, Madeira s-a reorientat spre vinul pentru care şi astăzi este celebră.