Cautare rapida
Cere

oferta

Hoteluri recomandate
Newsletter
ITALIA 
>> 
Sardinia
Scurta descriere

Sardinia este o insulă din Marea Mediterană, situată între Peninsula Italică, coasta sudică a Franței și coasta Tunisiei, la sud de Corsica. Insula aparține Italiei, în cadrul căreia este organizată ca regiune autonomă.
Sardinia are o suprafață de 24,090 km² și o populație de 2,65 milioane. Era numită "Ichnusa" de fenicieni și "Sandalyon" de greci datorită formei sale, în formă de urmă de picior.
Sardinia este o regiune din Italia. Capitala regională este Cagliari ['caʎːari]. Regiunea este subdivizată în patru provincii: Cagliari, Sassari, Nuoro și Oristano

Sardinia, la fel de aproape de Tunisia pe cat este de partea continentala a Italiei si aproape atingand insula franceza Corsica, este si ea plina de culoare si de o frumusete aparte. Aceasta regiune a Italiei, ancorata in apele albastre ale Marii Mediterane, este impanzita de locatii superbe pentru scufundari, este gazda unor ruine romane si se distinge prin unele dintre cele mai delicioase preparate culinare din sudul Europei.

‘Sardegna no est Italia!’, sustin sus si tare insemnele graffiti si n-ar trebui nici tu, la randul tau, sa subestimezi felul in care Sardinia se distinge de partea continentala a Italiei. Cu toate aromele sale africane, o limba de sine-statatoare si o abordare cu un specific aparte a branzeturilor, Sardinia poate ca apartine geografic Italiei, dar daca ii ignori spiritul independent, o faci pe riscul tau.