Cautare rapida
Cere

oferta

Hoteluri recomandate
Newsletter
AUSTRIA 
>> 
STIRIA Land
Scurta descriere

Stiria (în germană Steiermark) este un stat federal, situat în sud-estul Austriei. Este al doilea land ca suprafață din Austria, acoperind 16.392 kmp. Are graniță cu Slovenia și cu alte landuri austriece, cum ar fi Austria Superioară, Austria Inferioară, Salzburg, Burgenland și Carintia. Are o populație de 1.210.971 locuitori (2013). Capitala sa este orașul Graz.

Între ghetarul Dachstein si Weinland Stiria va ofera un amestec captivant de natura virgina si tezaure culturale impresionante. Porniti în Stiria superioara pe urmele trecutului – mergând pe „Steirische Wasserstraße" (Drumul apelor), sau pe "Steirische Eisenstraße" (Drumul fierului) sau pe alte drumuri vechi de pelerini. În pitoreasca Ausseer Land puteti gasi esenta romantismului pe lacurile, stânile si locurile vechi de aici. În regiunea Dachstein-Tauern puteti merge cu întreaga familie la drumetii. Zona Murtal va ureaza un prietenesc bine-ati-venit cu posibilitatile de sport de-a lungul întregului ani si cu descoperiri noi la mânastiri vechi. Regiunea din jurul orasului Graz este dominata de evenimentele efervescente din capitala landului (si capitala a culturii în 2003).

Stiria orientala si în regiunea termala de pe aceste meleaguri exista cinci temple moderne de wellness care va încarca din nou bateriile. Iar în sudul Tarii vinului din Stiria de sud, chiar în jurul orasului podgoriilor Leibnitz se afla adevaratul paradis al gurmanzilor cu ofertele sale pentru cerul gurii si ochi.

STATIUNI DE SKI IN LANDUL STYRIA: Schladming, Ramsau- Dachstein, Stuhleck, Mariazeller Burgeralpe, Aflenz- Burgerlam, Loser-Altaussee, Tauplitz Bad Mitterndorf, Lachtal, Kreischberg- Murau