Cautare rapida
Cere

oferta

Hoteluri recomandate
Newsletter
SLOVACIA 
>> 
TATRANSKA LOMNICA
Descriere
Tatranska Lomnica este cea mai importanta statiune de schi din regiunea muntilor Tatra Inalti, situata la poalele varfului Lomnicky (2632 m), in perimetrul Parcului National Tatra Inalti.
In vestul statiunii se afla centrul de schi Jamy, recomandat pentru schiori incepatori si intermediari. Al doilea centru de schi , Skalnate Pleso-Lomnicke Sedlo, se adreseaza in principiu schiorilor avansati. Atinge 2200 m altitudine, accesul fiind facilitat de 2 telecabine pornind din apropierea hotelurilor. Tot de aici porneste telegondola spre varful Lomnicky (2632 m) de unde se deschide o panorama superba spre varfurile invecinate.

Partii: lungime totala a partiilor: 11 km. Partii pentru incepatori (3 partii): aproximativ 25% din totalul de partii sunt albastre. Partii pentru intermediari (4 partii): cei mai multi km de partii sunt pentru cei cu nivel mediu (40% din totalul partiilor), dintre care cea mai lunga este de 4800 m. Partii pentru avansati (1 partie): aceasta reprezinta 35% din totalul de partii si este potrivita pentru cei mai experimentati schiori.
Partiile sunt deservite de o telegondola (avand o statie si pe sectiunea mediana a traseului), un telescaun de 2 locuri (care urca pana la cel mai inalt punct al versantului, pe Saua Lomnic) si o telecabina veche (urca pe vaful Lomnic, dar de aici nu se poate cobori pe schiuri).
Pe partea superioara a regiunii (Saua Lomnic) gasim o partie extrem de grea (neagra), de unde se poate cobori pe mai multe variante pana la statia inferioara a instalatiei. Este o partie populara, din cauza care deseori se formeaza coada la telecabina, dar multumita situarii centrale, se poate ajunge usor in statiunile invecinate: Zdiar, Krompachy, Zakopane, Svit, Strbske Pleso sau Stary Smokovec.
Statiunea dispune si de o partie destinata incepatorilor, Jamy, care este deservita de doua teleschiuri, cu lungimi de 190, respectiv 470 m, dotate cu instalatie nocturna.
In apropiere mai gasim 3 piste scurte de schi fond si trasee marcate pentru ture de iarna.
Pista pentru sanius are o lungime de 2,6 km si este gratuita o data cu achizitionarea skipass-ului (pana la ora 16:30). In fiecare zi de marti, vineri si sambata, partia este deschisa si noaptea (19:00 – 21:00).