Cautare rapida
Cere

oferta

Hoteluri recomandate
Newsletter
AUSTRIA 
>> 
TIROL
Scurta descriere

Tirol este un stat federal situat în vestul Austriei.
Regiunea muntoasă se află în vecinătatea landurilor Vorarlberg la vest și Salzburg, Carintia la est. Este împărțit în două părți de o fâșie cu o lățime de 10-20 km a landului Salzburg. Granițele nordice și sudice apărți vestice constituie granițele Austriei cu Bavaria, Germania (nord) și Bolzano-Bozen, Italia (sud).
Capitala sa este Innsbruck. Orașul este renumit pentru universitatea sa, în special pentru tehnicile moderne de medicină. Tirol este popular pentru resorturile sale de schi, ca și Kitzbühel și Sf. Anton. Alte orașe mari sunt Kufstein, Schwaz, Reutte și Landeck.

Peisajul muntos este unic: peste 500 de piscuri depăşesc limita de 3.000 m, peste 600 de gheţari acoperă regiunea din Alpi, pajişti verzi cu cabane tradiţionale invită la repaus, totul într-o atmosferă idilică.
Activităţile sportive şi tururile pentru iubitorii de savoare nu cunosc limite în niciun anotimp. Drumeţii şi căţărări vara, cu privelişti de neuitat. Schi, snowboard şi săniuş iarna, când peisajul îmbracă mantia sa albă romantică. Fie în valea Ötztal, Paznauntal, Pitztal, Zillertal, Stubai, în Osttirol, la lacul Achensee, în capitala Innsbruck sau în legendarul Kitzbühel: în toate regiunile şi loalităţile din Tirol oaspeţii experimentează tradiţiile vechi şi o scenă culturală de înaltă clasă. Hanurile tihnite specific tiroleze oferă binemeritata revigorare după o zi petrecută în aer liber prin deliciile culinare deosebite servite oaspeţilor.