Cautare rapida
Cere

oferta

Hoteluri recomandate
Newsletter
ITALIA 
>> 
Val di Sole
Descriere

Folgarida si Marilleva sunt doua statiuni invecinate in Val di Sole (“valea insorita”), inconjurata de culmile masivelor de 3000 m, Dolomiti Brenta si Ortles-Cevedale.

Folgarida este situatala altitudinea de 1300 m, in padurile de pin Val Meledrio, langa drumul de legatura intre Val di Sole si Madonna di Campiglio.

Marilleva s-a dezvoltat pe doua puncte: Marilleva 1400 (punctul de plecare a tuturor instalatiilor de transport pe cablu) si Marilleva 900, in vale vis-a-vis de Mezzana.

Folgarida – Marilleva este o regiune foarte populara si datorita faptului ca este legata in retea cu super-statiunea Madonna di Campiglio, obtinand astfel posibilitatea de a schia in total pe 150 km de partii. Cu ajutorul masinii sau al ski busului „NeveBus“ pot fi accesate foarte usor si celelalte statiuni din circuitul Superskirama Dolomiti Adamello-Brenta, in total 380 km departii de schi si 140 instalatii pe cablu.

Stratul dezapada naturala este asigurat de microclimatul specific al muntilor Ortler-Cevedale de peste 3500 m, iar in cazul in care nici acesta nu este deajuns, partiile excelent intretinute, sunt dotate in proportie de 90% cu tunuri de zapada.

Partiile, cu toate gradele de dificultate, sunt deservite de 24 de instalatii de transport pe cablu, cu o capacitate totala de 33 000 persoane/ora.

Unitatile de cazare, cu o capacitate de 18 000 locuri, sunt situate in asa fel incat in timpul vacantei sa nu fim nevoiti sa folosim masina proprie sau ski bus-ul gratuit.

Folgarida si Marilleva 1400 dispun de partii pentru schi nocturn la Stadion, iar la Marilleva 900 gasim compexul "multisport" Mezzana, cu terenuri de tenis si patinoar, dar merita de vizitat si complexul expozitional – cultural –sportiv „Alla sosta dell’Imperatore“.