Cautare rapida
Cere

oferta

Hoteluri recomandate
Newsletter
VIETNAM
Descriere

Aflata in partea de est a peninsulei Indochina, Vietnam este o fasie de teritoriu in forma literei "S", marginita de China la nord, Laos si Cambodgia la vest. Vietnam, un nume asociat in trecut cu ororile razboiului, a reusit acum sa atraga atentia calatorilor. Elegantuil Hanoi rivalizeaza cu Ho Chi Minh City (inca numit Saigon de locuitori) pentru atentia vizitatorilor atrasi de amestecum eclectic de vechi si nou. In ambele orase strazile sunt pline de motociclete si scutere, ducand adesea familii intregi, iar pietele sunt o aglomerare haotica.
In afara oraselor peisajul pare ca a ramas intepenit in timp. Odata cu zorii zilei in Delta Mekong soseste si piata plutitoare, cu fructe si legume. Peste tot, petele verzi ale campurilor de orez se extind la orizont, rupte doar de silueta bivolilor de apa si palariile conice ale fermierilor care se apleaca peste plantele tinere.
Muntii inalti din nordul tarii guverneaza peste sate mici in care viata continua la fel ca acum cateva sute de ani in urma. Fosta capitala antica Hue va ofera o calatorie in timpul concubinelor si a eunucilor. In fiecare oras, femeile poarta haina traditionala simpla si feminina - "ao dai" si isi creaza cale pe o bicicleta prin traficul aglomerat.

Informatii utile:

- Evitati pantalonii scurti; in aceasta tara de obicei numai copiii mici poarta pantaloni scurti.
- La intrare in pagodele budiste descaltati-va.
- Nu atingeti locuitorii pe cap.
- Ora locala este GMT +7.
- Moneda: 1 dong = 100 xu.